Inleiding

Het samenstellen van een genealogie vergt heel veel tijd en zo is deze informatie alleen mogelijk geworden door een uit de hand gelopen hobby van een aantal mensen en de vriendelijke medewerking van al die genen die aanvullingen, correcties en fotomateriaal leverden.

 

De ontwikkeling
Zo begon het in de vroege 50er jaren waar Piet Hoetjes op zijn fiets Noord-Holland afreiste om Stamboom informatie omtrent de familie Hoetjes op te doen. Hij stond al snel raar te kijken dat hij ook familieleden onder de naam Hoedjes tegenkwam. Een schrijffoutje dacht hij, zonder op dat moment te weten dat alle Hoedjes familieleden van de zelfde familie afstammen. Zo sluimerde deze informatie, die ongeveer een derde van het huidige bestand uitmaakte, rond 40 jaar bij ome Piet in een diepe kast tot Paul en Caspar Hoetjes dit min of meer per toeval ondekten en de draad weer wilden oppakken. Paul wist het handschrift van zijn oom beter te ontcijferen zodat hij het in de textverwerker heeft gezet en waarna Caspar het geheel in een genealogisch programma heeft verwerkt. Omdat het hoofdwerk van een genealogisch onderzoek hoofdzakelijk bestaat uit het neuzen in de archieven van de kerken en gemeenten e.d., is het vanuit het buitenland (Paul op Curacao en Caspar in Duitsland) nagenoeg onmogelijk te bewerkstelligen.
Maar internet heeft ook zijn voordelen en zo kwamen er al snel contacten met Peter Hoetjes uit den Haag (stam van Leendert Hoetjes). Ook Peter was actief bezig zijn stamboom uit te pluizen en zo konden wij onze informatie bijeen doen. De doorbraak kwam toen ik in kontakt kwam met Jos Scholten wiens schoonmoeder een Hoedjes is. Jos was al geruime tijd actief de stamboom van de Hoedjes familie uit te zoeken en hij bracht veel van zijn vrije tijd in de archieven van Noord-Holland door. Ook heeft hij alle familieleden die ook maar iets met de familie van doen hadden aangeschreven voor informatie en foto materiaal. Zijn informatie was niet alleen enorm omvangrijk maar ook belangrijk omdat wij daarmee de informatie met elkaar konden vergelijken en zo te bevestigen. De informatie van de huidige genealogie zoals deze op de homepage te zien is, is dus de combinatie van de drie.

 

Een boekje over de familie Hoetjes / Hoedjes
Het Boekje is in gedrukte vorm jammer genoeg niet meer beschikbaar. Omdat ik steeds meer vragen kreeg, heb ik besloten om het boekje op CD-ROM uit te brengen. U vindt op deze CD zowel het boekje over de Genealogie van de familie Hoetjes / Hoedjes, als ook de komplete versie van de stamboom zoals hij op het internet gepubliceerd staat, tezamen met verdere informatie omtrend de de regio uit die onze familie afstamt, zoals oud kaartmateriaal en andere interessante informaties. Het boekje bevat ca. 200 afdrukken van foto's en bidprentjes en bestaat uit ongeveer 220 paginas U kunt het boekje ook afdrukken en eventueeel in een copy shop laten binden. deze CD is te bestellen via het onderstaand E-mail adres, de kosten hiervoor bedragen 15,- €
Ik wens u veel plezier bij het neuzen in de stamboom

Caspar Hoetjes


  Terug naar de Hoetjes/Hoedjes Homepage